untitled-design-72
Bahasa

6 Pelajar Universiti Putra Malaysia Yang Popular di Instagram

Ada tak pelajar UPM yang  tengah baca ni dan dah tahu siapa yang akan masuk senarai ni? Korang tau tak siapa yang insta dia ada beribu-ribu followers dan ramai peminat? Ke korang pun followers dia juga eh? Kalau tak tau, UPM ni ada ramai atlet Malaysia tau! Kalau bukan atlet Malaysia, dia pemain ragbi dengan badan yang hmmmm. Tau-tau je lah. Di sini kami bagi anda 6 orang pelajar UPM yang famous kat Insta! Ada tak pelajar daripada universiti lain yang tengah baca ni juga? UiTM ke? UM ke? Ke ada yang dari UIA? Mesti korang nak tahu kan siapa pelajar UPM yang famous ni sebab selalu UPM ni senyap je kan. Ha, jom tengok siapa!

1. Izzaty

Ada tak sesiapa yang kenal Izatty kat sini? Dia ni atlet sukan tau! Kalau tak salah dia atlet lompat pagar dan juga lari pecut. Nak tahu sesuatu yang lebih mengekutkan mengenai Izatty? Dia boleh angkat berat! Nampak je badan kecil kan? Tengok video kat bawah ni kalau tak percaya.

https://www.instagram.com/p/BVXKUfrF-KN/?taken-by=izatty.s

2. Zaidatul Husna

https://www.instagram.com/p/BUMXZc_lT7g/?taken-by=usnazulkifli

Ada tak yang kenal Zaidatul Husna? Kalau tak kenal Zaidatul Husna, kenal tak Zaidatul Husniah? Ni kembar pelari Olimpik Malaysia tau! Dan dia belajar kat UPM! Tengok gambar kat bawah kalau tak  percaya dorang ni kembar!

Sekarang dah percaya kan? Nak tau fakta yang lebih  menarik? Kedua-dua adik beradik ni adalah atlet Malaysia tau! Pelari pecut! Hebat kan?

3. Safwan Rosly

View this post on Instagram

Zaman budak2 firstyear dulu, noob & still bergetah😂

A post shared by Saf (@safwanrslyx) on

Ramai pelajar UPM yang kenal Safwan ni kan? Ataupun… Tak ramai yang kenal dia? Hahaha, rasanya dia ni popular sebab aktif dalam uni  kan? Ke sebab dia handsome? Hmmm… Komen lah kenapa dia famous!

4. Syah

https://www.instagram.com/p/BWFRR4xFfzO/?taken-by=the.syahrol

Siswa kat UPM ni memang banyak yang famous ke? Uish ramai juga followers dia ni. Ada tak yang kenal dia ni?

5. Azyan Syazwani

Azyan Syazwani ni popular ni Insta sebab gambar yang dia ambil memang lawa-lawa. Tengok gambar-gambar kat bawah!

View this post on Instagram

Looking for budget #weddingphotographer? 'Me 🙋🏻' is the answer! #ASRphotografreak . Go checkout my Facebook Page (ASR Photogragreak) for more pictures. 📸 Based : Kelantan (Until the end of July 2017) . Open for solo portrait or any kind of events too. Whatsapp +6018-2163010 now or you can visit my profile @azyn_ . . . . #ASRphotografreak #jforfun #sayajual #sayajualonline #sayajualservisfotografi #photographymalaysia #kelantan #pasirmas #kotabharu #fotograferkelantan #photographerkelantan #photographerkelantanperempuan #videographerkelantan #vsco #vscocam #vscomalaysia #picoftheday #like4like #instadaily #ikutcarakita #igersmalaysia #my_genggua #igersmy #igerskelantan #igerskualalumpur #sonyA6000 #sony50mm #bleachmyfilm

A post shared by Azyan Syazwani Rozik (@azyn_) on

View this post on Instagram

"Y use laptop when you can just use phone?" ••• Haa guys, YES. To get this kind of tone you just need 3 apps in your phone, i repeat a PHONE. Snapseed + Vsco + Superimpose (or any app that can use mask tool, Picsart also can but not my favor). ••• Ambik gambar favorite korang, kalau boleh gambar yang ada nampak mood dan soul sul sul. Macam yang kat atas tu. Tips : Guna screen brightness paling cerah dekat phone while editing to get the exact colour. ••• First app is, Snapseed : Brightness -13 Contrast +4 Saturation +3 Shadow +4 Vignette -35(outer), +5(inner) Sharpening +2 Then save! ••• Second app, VSCO : Gambar 1 (HB2 +4.5) Gambar 2 (HB2 + 11.2) Contrast +0.4 Exposure -0.4 Sharpen +2.2 Gambar 1 & Gambar 2 adalah gambar sama yang edit pakai Snapseed tadi. Means you guys kena save dua kali gambar pakai different HB2 tone level. Kenapa? Sambung baca bawah. ••• Last app, Superimpose or any masking tool app : Background – Gambar 1 Foreground – Gambar 2 Then you guys crop subject, pakai masking tool so that subject akan nampak cerah, tak sebati dengan effect. Since subject is the main mood. Kalau korang perasan Gambar 2 tu menggelapkan muka subject kan? Gambar yang terlampau sebati dengan effect for me tak lawa, but still it depends on you guys. Lepas siap crop, pakai blur mask for about +2.0 so that the crop nampak smooth and tak obvious sangat. ••• Done! That's how I edit this picture. Sebenarnya atas korang lah nak pakai contrast berapa, shadow berapa, vignette ke tak. I don't have any specific value to edit a picture, as long as the editing is suitable, then proceed lah terus. ••• Good luck, and don't forget to tag your friends for these tips! Together, we share! #ASRphotografreak #jforfun #vsco #vscocam #sayajualservisphotography #photographyserdang

A post shared by Azyan Syazwani Rozik (@azyn_) on

Cantik kan gambar yang dia ambil? Ada tak peminat baru dia sebab nampak gambar-gambar ni?

6. Azizul Hakim

https://www.instagram.com/p/BU669C8hGna/?taken-by=__azizulhakim

Ha, ni lagi seorang siswa UPM yang popular. Dia ni seorang pemain ragbi tau, tu lah badan dia macam tu. Pemain ragbi ni selalu popular kan.

https://www.instagram.com/p/BWUKze2hDm2/?taken-by=__azizulhakim

https://www.instagram.com/p/BSkwFr4Bovv/?taken-by=__azizulhakim

https://www.instagram.com/p/BOZtrQEDAsH/?taken-by=__azizulhakim

Ok dah banyak kot gambar yang korang boleh cuci mata kan? Ada tak pelajar UPM yang patut ada dalam senarai ni? Komen kat FB kami!

Valerie
Don't touch me