untitled-design-67
Bahasa

Baju Raya Trend 2017 Tercantik & Popular di Instagram

Yang asyik berdepan dengan telefon bimbit waktu raya ni mesti selalu kat Insta tengok raya ootd kan? Korang #teamraya mana? Banyakkan yang post baju raya yang cantik cantik. Kalau dah nampak banyak baju raya, korang mesti sedar trend baju raya tahun ni kan? Warna-warna seperti coklat, coklat keemasan, nude, peach, pink dan banyak lagi warna pastel. Kalau warna terang pula warna seperti warna biru, merah dan hijau popular di instafeed kan? Ni antara baju raya di Insta yang tercantik dan popular!

1. cupcakeaisyah

Cupcakeaisyah ni antara influencer yang popular di Malaysia tapi yang lebih menarik, dia ni sangat muda! Muda-muda ni dia dah ada Youtube channel sendiri dan popular pulak tu. Dia juga sudah menjadi duta bagi beberapa produk dan jenama di Malaysia. Raya tahun ni, dia telah menggaya baju raya yang amat menarik dan trendy!

Baju raya ni memang sangat cantik dan trendy. Lepas tu, details kat baju ni pun tak over sangar, setakat sedikit lipatan di tepi dan hiasan membuatkan baju ini nampak modern dan trendy.

View this post on Instagram

hehe raya day two 2k17 💙

A post shared by stargirl (@cupcake_aisyah) on

Ini pula baju raya untuk raya kedua! Antara warna baju yang popular di raya tahun ini! Style baju raya macamni pun famous tahun ni kan? Lengan baju yang agak besar dan beralun (boleh lah cuci pinggan kan?) dan kain dengan tekstur yang berbeza. Ada tak yang pakai baju raya yang sama colour dengan Aisyah tahun ni?

2. yasminazhar

Ada tak yang kenal Yasmin kat sini? Selalu kalau tengok Insta dia sebab baju-baju yang dia pakai semua lawa. Orang dia pun lawa juga. Kalau tengok semua baju dia, kebanyakkan nampak simple dan trendy. Yang lebih best, semua menutup aurat dan tak terlalu ketat. Dia pasti menjadi contoh ramai pelajar di luar kan?

Baju ni sangat cantik! Corak dia je dah menarik hati. Jarang nampak orang yang akan pakai corak macam ni. Siapa yang #teamdustypurple juga kat sini?

Antara warna baju raya yang popular tahun ni! Kalau scroll kat Explore mesti banyak yang pakai baju colour nude macam ni kan? Kalau tengok baju ni nampak simple je kan? Takde la serabut ini itu atas baju, lepas tu cutting yang berbeza dan lain-lain.

Ni lagi satu trend raya tahun ni kan? Peplum! Tak kisah lah apa-apa warna baju ke corak baju, banyak yang akan ada peplum! Lepas tu peplum tu bukan setakat kat pinggang kan? Ada yang kat lutut, kat bahu?? Ada kan?

Rasanya dia ni suka warna ungu dan corak kan? Hahaha, baju ni pun simple je tapi nampak cantik.

3. syima_eima

Ni salah seorang Insta famous yang berani mencuba baju raya yang luar biasa.

View this post on Instagram

Aidilfitri ootd💃🏻

A post shared by Syma Beauty 💋 (@syima_eima) on

Lagi satu warna yang popular tahun ni. Kenapa eh tahun ni banyak yang suka warna ni? Tapi warna ni memang cantik la. Gaya baju ni agak luar biasa bila tengok kat model tapi bila tengok dengan dia pula nampak elok je hm.

View this post on Instagram

Baju raya superwoman 👊🏻

A post shared by Syma Beauty 💋 (@syima_eima) on

Macamana agaknya dia cuci pinggan dengan baju ni?

View this post on Instagram

All 💛

A post shared by Syma Beauty 💋 (@syima_eima) on

Cantik tak corak ni?!

4. farahfarhanaaaaa

Farah Farhana ni salah seorang yang sangat berani menggayakan baju raya yang luar biasa dan lain daripada yang lain! Korang ada nampak tak ootd raya dia kat explore korang?

Tengok corak kat baju raya ni! Cantik gila! Tapi bukan semua orang yang dapat menggayakan baju raya ni dan nampak cantik. Tak pernah terfikir nak menggayakan tudung macam ni sebab rasa macam ruffle tu ganjil sangat.

Siapa yang rasa dia boleh pull off gaya macam ni? Siapa yang ada baju macam ni share la gambar korang!

Baju raya ni macam baju kat runway je kan? Sangat luar biasa dan berani sebab peplum dia yang kat bahu dan lutut. Macamana nak bergerak ni.

https://www.instagram.com/p/BV4Dww8htO-/?taken-by=farahfarhanaaaaa

Tudung ruffle dan baju raya ni adalah trend tahun ni kan!

5. lilfaraaaah

https://www.instagram.com/p/BVws3OMn-L8/?taken-by=lilfaraaaah&hl=en

Ni baju raya yang saya paling suka dalam senarai ni! Cantik sangat!

https://www.instagram.com/p/BVzit_YHHqu/?taken-by=lilfaraaaah&hl=en

Baju ni pun cantik dan unik! Nampak modern juga sebab dia gayakan dengan gaya modern.

6. ikashafarey_

Untuk yang suka baju raya yang simple dan menarik!

https://www.instagram.com/p/BVwNh8AlBEv/?taken-by=ikashafarey_&hl=en

Ada tak team baju raya hitam kat sini???

https://www.instagram.com/p/BVzGaCwFBqR/?taken-by=ikashafarey_&hl=en

Antara salah satu baju raya yang popular di Insta. Banyak yang pakai baju raya macam ni kan?

7. nrulfatiha

Siapa yang suka baju raya pastel akan suka dia!

https://www.instagram.com/p/BVwR5P3lM3Y/?taken-by=nrulfatiha&hl=en

Ni juga antara warna yang popular! Warna soft pink, nampak ayu je si dia,

https://www.instagram.com/p/BVy-Un2lY52/?taken-by=nrulfatiha&hl=en

Okay corak baju ni sangat cantik! Warna dia pun sangat cantik! Saya pun nak baju ni!

8. sheilanan

Ni untuk peminat ruffle dan peplum!

View this post on Instagram

Meghahh menyalo cik hari ni❤️ #2ndsyawal #sheilaootd

A post shared by S.N (@sheilanan) on

Siapa team raya merah kat sini??

View this post on Instagram

Raya ootd💕 #3rdraya #sheilaootd

A post shared by S.N (@sheilanan) on

Ni baju lain daripada yang lain yang pasti akan menarik perhatian semua orang!

9. ernibougas

Bagi peminat baju raya yang akan mendapat perhatian semua orang!

https://www.instagram.com/p/BVwXXIahowp/?taken-by=ernibougas&hl=en

Macam ramai je yang beraya dengan Shawl Publika ni. Ada tak sesiapa yang beraya dengan Shawl Publika juga?

https://www.instagram.com/p/BVy-g6UhmJ1/?taken-by=ernibougas&hl=en

Style baju yang sama seperti tadi tapi dengan warna lain! Uish kain dia tu sangat panjang.

https://www.instagram.com/p/BV34dUDBL6A/?taken-by=ernibougas&hl=en

Okay baju ni saya sangat suka. Simple je tapi cantik dan nampak modern.

10. zarakmrzmn

Yang suka baju raya yang kreatif dan di luar jangkaan!

Raya kat kampung tapi baju tak kalah model kat runway!

Ok siapa yang suka baju princess kat sini? Ni baju raya yang sesuai untuk korang!

Okay baju raya ni simple je tapi masih trendy sebab jenis kain dan hiasan!

Ada lagi tak, baju raya yang korang suka kat Insta tapi takde kat sini? Share dengan kami!

Valerie
Don't touch me