untitled-design-71
Bahasa

Pelajar Malaysia Yang Ada Produk/Brand Sendiri Di Pasaran!

Sebagai seorang pelajar, mesti banyak yang bercita-cita nak berjaya dalam bidang yang diceburikan? Contohnya, pelajar law nak jadi lawyer yang terbaik! Lepas tu pelajar engineering pula nak jadi engineer yang akan dibayar dengan gaji tinggi kan? Betul tak? Ada pula yang ingin menjadi business man/woman. Nak bina syarikat sendiri dan berjaya. Ada pelajar di luar sana yang telah berjaya menjadi business woman atau business man dengan jenama sendiri atau company sendiri! Jom tengok siapa!

1. Cupcakeaisyah

Siapa yang tak kenal Aisyah kan? Tahu tak dia ada mengeluarkan perfume dan hair mist tahun lalu? Muda-muda dia dah ada brand sendiri tau!! Hebat tak! Ada tak peminat Aisyah yang tengah baca artikel ni?

2. AnisMobileSpa

https://www.instagram.com/p/BVHOe-AAhUQ/?taken-by=anismobilespa

https://www.instagram.com/p/BUpqXgljb6N/?taken-by=anismobilespa

Ni business yang lain daripada yang lain. Mobile spa! Sekarang dah tak perlu pergi spa, spa pula yang akan ke anda! Semua ni kerana Anis yang telah membuat syarikat sendiri iaitu Anis Mobile Spa. Anis ni baru 19 tahun tau!

3. TheStudentsCo

TheStudentCo telah ditubuhkan pada tahun 2012. Pemilik TheStudentCo adalah bekas pelajar UTAR. 2 orang pelajar UTAR pada tahun 2012 telah bersama-sama menubuhkan syarikat ini untuk membantu pelajar lain.

4. Adlinasuhaimi

View this post on Instagram

F R E Y A. Launching tomorrow. 2 pm

A post shared by Adlina Suhaimi (@adlinasuhaimi) on

Ada tak sesiapa yang ingin menjadi pereka fesyen di sini? Ha, Adlina ni telah mengeluarkan rekaan beliau tau! Macam tak percaya je dia ni masih seorang pelajar!

5. Zana Aziz

View this post on Instagram

DESIGN BAJU RAYA TAHUN 2017 YANG MENJADI KEGILAAN RAMAI IBU-IBU, PASANGAN IBU & ANAK, DAN IBU MENYUSU. Apa yang BESTNYA KOLEKSI LEBARAN ni, haa mari baca ni: 🌸Design yang EXCLUSIVE 🌸Material Kain Yang Sangat Selesa. 🌸Warna Yang Menawan & Memukau 🌸Jenis Kain A Cut 🌸Jahitan yang kemas 🌸Saiz S M L XL 🌹 Sangat-sangat EXCLUSIVE LIMITED EDITION 🌹 🌸 ❌ jarang 🌸 ❌ kecut 🌸 ❌ berbulu lepas basuh 🌸 ❌ renyuk 🌸 ✅ mudah digosok 🌸 ✅ sejuk & selesa dipakai 🌸 ✅ Tahan Lasak & Tak Mudah Luntur 🌸 ✅ Memudahkan untuk breastfeeding. 🌸 ✅ Sesuai Untuk Semua Majlis Keramaian 🌸 ✅ Tampil Anggun & Elegant Dengan Design yang Simple. 🌸✅ Selesa di pakai di pagi raya Tunggu apa lagi? Jom prder sekarang! Whatsapp 013-9041035 #bajukurungraya #kurungmoden #bajurayasedondon #glamstyleraya2017 #preorderbajuraya #rayasedondon #bajurayacantik #hijabista #projekraya2017 #youngwife #bajuraya2017 #nursingfriendly #simpleelegant

A post shared by Dilwale Lebaran 2017 (@dilwalelebaran) on

Lagi satu pereka fesyen yang telah berjaya mengeluarkan rekaan beliau! Zana Aziz telah memenangi pertandingan Dilwawe Lebaran dan mendapat RM5000 sebagai hadiah serta rekaan beliau juga dijual.

Ada tak pelajar yang kami tidak senaraikan di sini? Komen di FB kalau ada yang lain!

Valerie
Don't touch me