cj-malaysia-5248031_1280
Bahasa

Rumah Sewa Lengkap Dengan WiFi & Peralatan Di Cyberjaya Untuk Pelajar Baru

Sebagai pelajar baru mesti ramai yang akan mencari rumah sewa yang murah dan dekat dengan universiti atau kolej korang kan? Kalau kawasan Cyberjaya ni tak salah ada tiga universiti yang popular iaitu Lim Kok Wing, Multimedia University (MMU) dan Cyberjaya University College of Medical Sciences (CUCMS). Tapi kan ada lagi satu kolej kat Cyberjaya ni, Kirkby International College, UniKop dan Heriot-Watt. Sebab ada universiti dan kolej ini di kawasan Cyberjaya, ramai yang membeli rumah di kawasan Cyberjaya untuk dijadikan rumah sewa. Di sini adalah senarai rumah sewa yang sesuai untuk pelajar baru di kawasan Cyberjaya! Lengkap dengan WiFi tau, jadi tak perlu risau macamana nak buat assignment!

Yelah, mungkin susah untuk dapatkan kepastian mengenai kelas – virtual ke face-to-face, siapa yang tau. Things are always so unexpected nowadays. 🙁

Tapi yang pasti – bilik yang disewa di bawah dilengkapi dengan segala perkakas keperluan – sangat berbeza dari asrama yang dilihat sekarang. Tak perlulah cari tikar linoleum ataupun karpet untuk cover lantai simen, ok? Flooring bilik pun cantik.

1. The Arc2017-12-29

Antara apartment yang agak popular di Cyberjaya sebab The Arc ni dekat dengan MMU dan anda boleh je jalan kaki ke kampus. Kalau pelajar Lim Kok Wing pula tak salah ada bas yang akan ke Lim Kok Wing jadi korang tak perlu risau tentang pengangkutan.

img_4347

Tengok gambar di atas ni, rasanya berbaloi kalau korang bayar RM340* untuk dapatkan bilik macamni kan? Lepas tu berapa minit je dah sampai kampus. Bestnya tak perlu nak bangun awal.. Lepas tu kawasan ni pun selamat sebab ada CCTV dan pengawal 24 jam jadi pelajar yang ingin menyewa kat sini tak perlu risau.

mutiara-ville-202

2. Mutiara Ville Residence

Siapa yang terusik hati semasa membaca artikel ni boleh hubungi kami melalui laman web www.livein.com atau Facebook kami. Kalau nak check out IG kami pun boleh, call terus pun boleh! Call 03 2770 0000!

*Harga ini adalah untuk masa tersingkat sahaja

Valerie
Don't touch me